Ben je 21 jaar of ouder?

Hoofdreis - Verruim je geest

Veelgestelde vragen

Psychedelica

Wat zijn psychedelica?
Psychedelica is de verzamelnaam van een grote, veelzijdige groep natuurlijke en synthetische middelen die geestverruimend werken.
Wat valt onder psychedelica?
De meest bekende psychedelische middelen zijn: Paddo’s en magische truffels, LSD, 2C-B, Ayahuasca, San Pedro en Peyote cactussen, Kambo en de Ibogawortel. In hogere doses kunnen de volgende middelen ook psychedelisch werken: Wiet, ketamine, Salvia en MDMA.

Psychedelische reis

Ik ben bang voor een bad trip. Wat nu?
Weet wat voor middel je neemt en hoe het werkt. Zorg voor een veilige plek die in het teken staat van je reis. Schakel de deurbel uit, zorg ervoor dat je apparatuur op stil staat en reis altijd met begeleiding. Laat een vriend of familielid weten wanneer je reist. Zorg ook dat je met de juiste intenties en een scherpe geest aan je trip begint. Een veilige, afgebakende en comfortable ruimte is nodig om in alle vrijheid kunt reizen. Het is heel belangrijk om nooit meerdere middelen samen te gebruiken. Je krijgt professionele begeleiding, kennis, oefeningen en inspiratie als je bij Hoofdreis een pakket koopt. Zo verklein je de kans op een bad trip en kun je met een gerust hart op reis.
Hoe moet ik mij voorbereiden op een psychedelische reis?
Probeer niet te veel in te plannen in de dagen voor de reis. Eén of twee vrije dagen inplannen na de reis is ook verstandig. Neem geen alcohol, tabak of andere medicijnen of drugs in de dagen voor de reis. Eet gezond, beweeg dagelijks en zorg voor een schoon en opgeruimd huis. En, probeer elke dag te mediteren. Ook al is het maar een kwartiertje.
Hoe lang duurt een psychedelische reis?
Een gemiddelde reis duurt 6 uur. Vanaf het moment van inname, zonder bij te nemen, totdat je weer nuchter bent.
Hoe ziet een psychedelische reis er uit?
Taal schiet tekort om een reis te beschrijven. Iedereen ervaart het anders. In wetenschappelijke onderzoeken geven veel deelnemers aan dat de psychedelische reis in de top 3 hoort van meest spirituele gebeurtenissen, naast de geboorte van hun (eerste) kind en het overlijden van een ouder. Soms wordt de ervaring vergeleken met een spirituele of religieuze openbaring. Je voelt euforie, compassie en liefde maar kan ook angst, melancholiek of verdriet voelen. Zintuigelijke waarnemingen vermengen met elkaar. Je proeft kleur, ruikt muziek, ziet de natuur ademen en voelt je één met de wereld.
Zijn er bijwerkingen na een psychedelische reis?
Na de reis zal je merken dat je mentaal moe bent. Je hoofd is zwaar, je hebt misschien dorst en trek, en na een warme douche wil je waarschijnlijk slapen.
Welke resultaten behaal ik met een psychedelische reis?
Er is veel anekdotisch en wetenschappelijk bewijs dat psychedelica therapeutische effecten heeft. De nieuwe inzichten die je verkrijgt kunnen helpen bij het doorbreken van patronen. Zoals depressie, dwangstoornissen, rouw, chronische angst of verslavingen. Ook helpt het je band te versterken met jezelf, met de mensen om je heen en met de natuur. Veel mensen ervaren de weken na de trip heel positief. Ze voelen zich lichter, opgeruimd in hun hoofd en ervaren meer liefde, waardering en staan meer open voor nieuwe ervaringen.

Medisch

Ik gebruik medicijnen. Zijn psychedelica verstandig?
Dat ligt aan de medicatie. SSRI’s (medicijnen zoals Prozac, die invloed hebben op neurotransmitters zoals serotonine) of medicijnen zoals Lithium, in combinatie met psychedelica, gaan slecht samen, omdat ze elkaar tegenwerken of teveel versterken. Bij de intake kijken wij samen naar je medicijngebruik, en of dit samen kan met magische truffels. Neem bij twijfel altijd contact op met je arts of specialist.
Ik ben in behandeling bij een arts of specialist. Zijn psychedelica verstandig?
Dat ligt aan je behandeling. Wordt je behandeld voor fysieke problemen, dan is er niet veel aan de hand. Heb je psychische (mentale) klachten, dan moet je voorzichtig zijn. Psychedelica kunnen je emoties versterken en beelden laten zien die net echt zijn. Dat kan gevaarlijk zijn. Bij de intake bekijken we je situatie. Neem bij twijfel altijd contact op met je arts of specialist.
Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik psychedelica gebruiken?
Nee. Je kunt pas psychedelica gebruiken nadat je gestopt bent met borstvoeding.
Ik word of ben ongesteld. Is psychedelica verstandig?
Magische truffels zijn niet schadelijk voor je lichaam. Je hormonen kunnen er wel voor zorgen dat je de psychedelische reis intenser en emotioneler ervaart. De ene persoon heeft door de truffels minder buikpijn, en de andere persoon juist meer. Bedenk dat magische truffels werken als een vergrootglas. Heb je normaal gesproken veel last, stel de reis dan uit.

Diensten

Ben jij een tripsitter?
Ja. Maar ik ben meer dan dat. Ik faciliteer en begeleid je, en gebruik muziektherapie en mindfulness based cognitieve therapie in de voorbereiding op en na de psychedelische reis.
Wat is de reisgids?
Dit is een gids waarin alle informatie staat die nodig is om een psychedelische reis te kunnen maken met behulp van psilocybine, de stof in magische truffels. De gids bevat naast theorie ook mooie illustraties, inspiratie, oefeningen en een uitgebreide planner en logboek waarmee je jouw voortgang kunt bijhouden. Je krijgt de reisgids thuisgestuurd als je het Microdose- of Hoofdreispakket koopt.
Kan ik ook een ander psychedelicum gebruiken?
Nee. Magische truffels zijn legaal, de werking is voorspelbaar en de psychedelische trip duurt maximaal 6 uur. Andere middelen die je online kunt bestellen zijn of illegaal ('magische' chocolabonbons of 'chocobliss'), of het zijn legale maar onvoorspelbare designerdrugs. Denk aan 2C-B FLY of 1P-LSD.
Ik kan het niet in één keer betalen. Wat nu?
Als het niet lukt om het bedrag van het pakket in één keer over te maken, dan kijken we samen naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling. Een korter traject of werken met korting is ook een optie, al mag het nooit ten koste gaan van jouw proces.

Psilocybine

Wat zijn de werkzame stoffen in magische truffels?
Psilocybine, psilocine, baeocystine en norbaeocystine. Alle stoffen lijken op elkaar qua moleculaire samenstelling. Het hoofdbestanddeel is psilocybine, en je lichaam zet het om in het actieve psilocine.
Hoe werkt psilocybine?
Na inname zet je lichaam de stof om in psilocine. Deze stof werkt in de hersenen hetzelfde als serotonine, een signaalstof (neurotransmitter) die je stemming reguleert. Daarnaast blijft de serotonine in je lichaam langer werken. Ook zorgt psilocine ervoor dat je brein de prikkels van al je zintuigen met elkaar verbindt. Dit heet (neuro)synthese.
Wat zijn de voordelen van psilocybine?
Ten opzichte van andere psychedelische middelen geven magische truffels weinig lichamelijk ongemak. Wetenschappelijke studies laten zien dat psilocybine nieuwe hersenverbindingen stimuleert. Psilocybine laat delen van het brein samenwerken die normaal gesproken geen contact met elkaar maken. Met de juiste kennis, mindset, omgeving en begeleiding kan psilocybine ook helpen bij het verwerken van mentale problemen, zoals depressitiveit en dwangstoornissen. Een reis duurt ongeveer zes uur. Dat is vaak lang genoeg.
Is psilocybine veilig?
De lichamelijke risico’s van psilocybine zijn verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is nog nooit gemeld. Psilocybine is bijna niet giftig. Je moet minimaal duizend keer de gemiddelde dosis nemen om vergiftigd te worden. Het is onmogelijk om dit te doen: je zou 15 kilo verse truffels moeten eten. Bij de voorbereiding van een traject bij de Hoofdreis krijg je een uitgebreide vragenlijst zodat ik kan bepalen of een psychedelische reis veilig is voor jou. Ik kijk onder andere naar je fysieke en mentale gesteldheid.
Is psilocybine verslavend?
Nee. Zodra de psychedelische stofjes opgenomen worden, bouwt je lichaam weerstand op. Je kunt pas na een paar weken of zelfs maanden een vergelijkbaar effect verwachten. Ook zijn de ervaringen van een psychedelische reis vaak heel intens, emotioneel en vermoeiend, waardoor je een aantal dagen of weken nodig hebt om alles te verwerken.

Magische truffels

Zijn magische truffels legaal?
Ja. Alleen verse magische truffels zijn legaal in Nederland. Gedroogde magische truffels en gedroogde of verse paddo’s zijn verboden. Op internet zie je ook steeds vaker dat chocolaatjes gekocht kunnen worden met psilocybine en MAO-remmers zoals passiebloem. Ze vallen allemaal onder de opiumwet.
Welk psychedelicum gebruikt de Hoofdreis?
Verse magische truffels (psilocybe atlantis). De dosis verschilt per persoon en begint bij ongeveer 7,5 gram tot maximaal 25 gram.
Wat zijn magische truffels?
Samengeklonterde netwerken van schimmeldraden die groeien onder de grond. Dit heet sclerotia. Ze bevatten dezelfde geestverruimende stofjes als paddo’s.
Wat is het verschil tussen paddo’s en magische truffels?
Paddo’s zijn de fruitlichamen van de schimmel en groeien boven de grond. Paddenstoelen dus. Magische truffels groeien onder de grond, en hopen zich op. Dat heet sclerotium.
Hoe smaken magische truffels?
Het verschilt per oogst en per soort. Je kunt de smaak en textuur het beste vergelijken met walnoten.
Staat jou vraag hier niet bij?